In dit artikel wordt Affiliate Marketing uitgelegd. Na het lezen begrijpt u Affiliate Marketing en kunt u dit toepassen op het strategisch beleid van uw organisatie.

Wat is Affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waar een website producten van een adverteerder promoot en in ruil hiervoor een commissie ontvangt bij het bereiken van vooraf afgesproken doelen zoals een klik of verkoop. Met andere woorden, website X plaatst advertenties van producten van aanbieder Y en zodra hierdoor een verkoop gerealiseerd wordt bij aanbieder Y krijgt website X hierover een commissie percentage.

Voor wie is Affiliate Marketing geschikt?

Grote organisaties zoals Wehkamp en Bol.com kunnen affiliate marketing inzetten om eenvoudig een enorm netwerk te creëren van consumenten en bedrijven die effectief hun producten verkopen. Een gezonde winstmarge op producten is wel een vereiste omdat er anders niks te verdienen valt. Aan de andere kant kunnen website eigenaren met 1000+ bezoekers per dag affiliate marketing inzetten om geld te verdienen.

Beloning Affiliate marketing

  • Pay Per Lead (PPL)
  • Pay Per Sale (PPS)
  • Pay per Action (PPA)
  • Pay Per View (PPV)
  • Pay per Click (PPC)

Hoe Affiliate marketing?

Er zijn verschillende programma’s om gebruik te maken van deze techniek.  Klik op de link om een aantal van deze programma’s te bekijken.

Deze software onderzoekt waar bezoekers vandaan komen en welk gedrag tot stand komt. Ze houden de transacties bij en zorgen voor de betaling.

Meer zoals dit