'Ouderwets' Kerstpakket in een online winkel: toekomst of achterhaald?

Average: 4.6 (14 votes)

In dit artikel leest u de bevindingen van een marktonderzoek uitgevoerd door kerstpakketten.com.

Marktonderzoek Kerstpakkettenshop.com

Om inzicht te verkrijgen in de externe omgeving heeft kerstpakkettenshop.com marktonderzoek uitgevoerd met als doel de centrale vraag te beantwoorden: 

'Ouderwets' Kerstpakket in een online winkel: toekomst of achterhaald?

Ieder jaar weer worden er onderzoeken naar kerstpakketten gedaan. Wat opvalt is dat deze onderzoeken vrijwel altijd kijken naar de behoeften van werknemers; wat verwachten zij dit jaar van het kerstpakket en willen ze überhaupt nog wel een kerstpakket?

Het onderzoek

Kerstpakkettenshop.com, online aanbieder van kerstpakketten, was benieuwd wat bedrijven belangrijk vinden bij het bestellen van hun jaarlijkse kerstpakket en voelde daarom 100 bedrijven telefonisch aan de tand. Biedt het internet een nieuwe kans voor traditionele kerstpakketten? Het onderzoek kent drie belangrijke deelvragen:

  1. Wat geven bedrijven met kerst?
  2. Waarom bestellen bedrijven niet online?
  3. Wat vinden bedrijven belangrijk aan een kerstpakket?

Resultaat - Wat geven bedrijven met kerst?

Wat geven bedrijven met kerst?

Het meest in het oog springende resultaat is dat nog steeds de helft (49%) van de bedrijven voor een traditioneel kerstpakket kiest. 13% gaat voor een cadeaubon, zodat het personeel zelf een kerstcadeau kan uitzoeken. 12% koopt een persoonlijk cadeau. Een klein deel van de bedrijven kiest voor een bedrijfsuitje(6%) of een financiële bijdrage (5%). 15% geeft haar personeel niets extra’s voor de kerstdagen. Van de bedrijven die gaan voor een traditioneel pakket bestelt 25% online.De reden hiervoor is duidelijk: gemak

 

Resultaat - Waarom bestellen bedrijven niet online?

Waarom bestellen bedrijven niet online kerstpakketten?

Maar waarom bestelt 75% van de bedrijven niet online? De belangrijkste reden is dat bedrijven zelf de inhoud van het kerstpakket willen bepalen. 46% gaat daarom zelf naar een leverancier om een persoonlijk pakket samen te stellen. 23% heeft een vaste leverancier, en hecht dus waarde aan persoonlijk contact en vertrouwen. 10% van de bedrijven vindt dat je op internet niet precies weet wat je bestelt en wil het pakket daarom graag in het echt zien. Een kleine groep (7%) vindt het gewoon leuk om naar verschillende winkels te gaan om kerstpakketten te bekijken en te bestellen. Opvallend is dat vooral vrouwen het erg leuk vinden om er op uit te gaan om kerstpakketten te bekijken. Mannen gaan vaak voor het gemak en bestellen daarom vaker online.

Resultaat - Wat vinden bedrijven belangrijk aan een kerstpakket?

Opvallend is dat, zelfs met de financiële crisis, maar 12% van de bedrijven de prijs de belangrijkste factor vindt bij het bestellen van een kerstpakket. Het overgrote deel (86%) vindt de originaliteit en de inhoud van het pakket belangrijker dan de prijs.

Conclusie 

Toekomst of achterhaald? Het traditioneel kerstpakket is duidelijk nog erg populair bij Nederlandse bedrijven. Toch kiest 75% nog voor de fysieke leveranciers om begrijpelijke redenen: zelf de inhoud bepalen, persoonlijk contact en vertrouwen. Er lijkt echter wel een toekomst voor traditionele kerstpakketten te zijn. De online bestedingen van bedrijven groeien, bovendien duurt het niet lang totdat bedrijven hun gewenste kerstpakket online kunnen samen stellen.Dit zijn de resultaten uit een telefonische enquête onder 100 Nederlandse bedrijven met meer dan 10 werknemers.

Over kerstpakkettenshop.com

Kerstpakketten bestellen en uitzoeken kost vaak veel tijd maar bij kerstpakkettenshop.com is het zo geregeld. In het assortiment met budget kerstpakketten vindt u al een geschikt kerstpakket vanaf 9 euro! Ook in de productcategorieën luxe kerstpakketten, speciale kerstpakketten en exclusieve kerstpakketten vindt u altijd een kerstpakket dat past bij uw wensen en budget. Bekijk ook zeker eens onze selectie met originele kerstpakketten. Typische voorbeelden van een origineel pakket zijn een Hollands kerstpakket en een winter kerstpakket

 

Kerstpakketten Bestellen

'Ouderwets' Kerstpakket in een online winkel: toekomst of achterhaald? uitbesteden? Neem contact met ons op!

 
1 Start 2 Complete

Over de auteur

Hans Kisteman