Verrassen wordt de nieuwe trend 2015

Average: 4.5 (6 votes)

Een poosje terug zat ik samen met mijn vrouw op een terras in een heel warm land. De stemming zat er goed in totdat de rozenverkoper aan ons tafeltje kwam. Hij kwam niet één keer, nee hij bleef maar langs komen met steeds dezelfde vraag ‘Would you buy a rose for the lovely beautiful lady? Na 14 afwijzingen heb ik ten slotte tegen hem gezegd ‘If you realy think she is a lovely beatiful lady, why do’t you buy a rose for her?’. Toen was zowel de rozenverkoper als de lovely beautiful lady boos.

Ik had volgens de lovely beautiful lady ook gewoon een roos voor haar kunnen kopen. Ik zeg waarom? Gewoon zegt ze, als verrassing! Ik zeg, je zit er zelf bij dat is toch niet echt een verrassing? Dat is hetzelfde als je als goochelaar met een konijnenhok het podium op komt en vervolgens twaalf konijnen in je hoed probeert te proppen. Waarna je ze ‘als verrassing’ ook weer één voor één uit je hoed haalt.

Mensen vinden het leuk om verrast te worden. Via internet iets kopen is eigenlijk helemaal niet leuk. Maar als dan twee dagen later het bestelde wordt bezorgd is het toch leuk dat het in een doos en verpakkingsmateriaal zit. Omdat je half bent vergeten wat je ook al weer had besteld is het toch een soort cadeautje dat je uitpakt. Ik weet je houdt jezelf voor de gek maar het werkt wel.

Verrassen, dit doet Apple ook altijd heel goed. Tot het moment dat ze hun nieuwe product presenteren weet je niet wat er in de doos zit. Hierdoor ben je toch nieuwsgierig naar wat ze presenteren en wat het nieuwe product allemaal kan. 

We weten tegenwoordig alles. Voordat we naar de dokter gaan hebben we de kwaal al via internet opgezocht. Ik denk daarom dat verrassen wel eens de nieuwe trend kan gaan worden voor marketeers. Vertel iets wat nog niemand weet. Laat iets zien wat nog nooit iemand heeft gezien. Breng iets op de markt wat nog niemand kent. Verras me maar!

Hulp nodig of geïnteresseerd in onze diensten?

 
1 Start 2 Complete

Over de auteur

Jacob Spoelstra

https://www.linkedin.com/in/jacobspoelstra https://twitter.com/jacobspoelstra