Reclames worden doorgespoeld

Average: 2.6 (16 votes)

Toch een raar fenomeen, digitale televisie. Met dodenherdenking is het natuurlijk wel handig. Net voor achten zet je de tv op pauze, dan ga je even koffie inschenken en als je terugkomt spoel je de twee minuten stilte door en je hebt een gezellige avond.  Met reclame doe ik precies hetzelfde. Ik kijk geen programma’s meer live. Ik wacht een half uur en dan ga ik vervolgens kijken en spoel de reclames door. En als de Voice of Holland op tv is dan zet ik hem zelfs twee en een half uur op pauze en vervolgens spoel ik het hele programma door.

Het is misschien een tip voor de reclamemakers om een hele trage reclamespot te maken dat als je de reclame doorspoelt je het op ware snelheid ziet.

We hebben tegenwoordig ook heel veel zenders. Als je ’s avonds om een uur of elf nog even wilt zappen en je wilt ze allemaal bij langs dan lig je pas om half drie in je bed. Vroeger hadden we met onze antenne op het dak maar twee Nederlandse en drie Duitse zenders. De Duitse zenders hadden we overigens alleen als de wind gunstig stond en niet te hard waaide. Ik hoor mensen wel eens met weemoed in de stem zeggen dat er tegenwoordig niks leuks meer op tv is. Maar vroeger was er ook niks leuks op tv alleen was dat verdeeld over twee zenders. Op het ene net had je dan TopPop en op het andere net Van Gewest tot Gewest. En mijn vader wou natuurlijk altijd Van Gewest tot Gewest kijken. Je kunt gerust stellen dat Van Gewest tot Gewest mijn jeugd heeft verpest.  Nu hebben we minimaal 150 zenders en er is nog steeds niks leuks op tv.

Gevolg is wel dat ik bijna geen reclames meer ken. Niet dat ik het mis maar ik heb nog steeds reclameslogans van dertig jaar geleden in mijn hoofd die ik er niet uit krijg. ‘Boe, boe, bla, bla, we maken Domo vla’, ‘Gisteren deed ik het nog in mijn zelf gemaakte soep’,  ‘Geen cent te veel’. En met name dat Zeeuws meisje zou ik zo graag willen vervangen door een recentere leukere reclame.

 

Hulp nodig of geïnteresseerd in onze diensten?

 
1 Start 2 Complete

Over de auteur

Jacob Spoelstra

https://www.linkedin.com/in/jacobspoelstra https://twitter.com/jacobspoelstra