Gadgets zijn uit

Average: 3.1 (15 votes)

Nog steeds krijg ik minimaal één keer per maand zo’n dikke catalogus opgestuurd waar ik kan kiezen uit duizenden gadgets. Leverancier van gadgets weten het blijkbaar nog niet maar: gadgets zijn uit! Dat komt omdat we te verwend zijn. Alles wat je vroeger aan gadgets had, zit nu op je telefoon. Een pen met een klokje, een placemat met een klokje, een koffiebekerhouder met een klokje. Eigenlijk is het hele principe van een gadget dat je iets kleins geeft maar dan met een klokje. Ik heb zelfs op een beurs eens een keer gewoon een klokje gekregen. Bleek achteraf ook een pen te zijn.

Gadgets zijn voor de heb. Dat kun je het beste zien als je ze aan je kinderen geeft. Ze vechten er eerst een half uur om, spelen er drie minuten mee en vervolgens gooi je het weg. Wat denk je met de gadget te bereiken? Dat de klant gaat denken: “Shit, ik heb een USB stick met 14 MB gekregen en er zit nog een klokje op ook, nu moet ik die order van 1,2 miljoen wel bij hen plaatsen?”.  
We zijn te verwend voor gadgets. Datzelfde heb ik met verjaardagcadeautjes. Vroeger kreeg je nog wel eens iets wat je heel graag wou hebben. Nu krijg ik alleen nog maar rommel. Dat komt omdat de meeste mensen iets geven wat niet duurder is dan 15 euro. En alles wat 15 euro kost, heb ik al. Ik heb dat ook met Sinterklaas. Dan gaan we lootjes trekken en dan vraag ik hoeveel euro mogen de cadeautjes zijn? 15 euro. Dan kun je dus alleen pakpapier kopen en dan ben je door je geld heen.

Het ergste vind ik nog als ze je een week van te voren vragen: ‘Jacob, jij bent volgende week jarig. Wat zou je nou heel graag willen hebben?’. Wat denk je zelf? Dat als ik iets heel graag wil hebben en het kost maar 15 euro, dat ik het dan niet allang zelf heb gekocht bij de Action? Dus daarom hoef ik ook geen gadgets meer. Laten we gewoon voor het principe gaan dat men beneden de grote rivieren hanteert: omkopen. Net zoals FIFA bestuurder Jack Warner. Want denk je nou echt dat Qatar het WK voetbal had gekregen als ze pennenklokjes hadden uitgedeeld?

Hulp nodig of geïnteresseerd in onze diensten?

 
1 Start 2 Complete

Over de auteur

Jacob Spoelstra

https://www.linkedin.com/in/jacobspoelstra https://twitter.com/jacobspoelstra