Duidelijkheid verkoopt

Average: 3.3 (7 votes)

Het Knmi gaf afgelopen week code geel af. Wat moet ik daarmee? Kan ik nou de straat op of niet? Ik wil gewoon twee codes: groen of rood. Groen: ga lekker de straat op. Rood: zet de kinderen voor een filmpje en blijf zelf lekker in bed liggen. Een stoplicht is ook duidelijk. Groen is doorrijden, rood is stoppen, oranje is gasgeven! Er is ook geen kleur geel bij: kijk maar wat je doet.

Ik hou van duidelijkheid en niet van vage boodschappen. In het buitenland kan ik mij daar ook zo aan ergeren. Dan rij je door de bergen en dan staan daar van die waarschuwingsborden langs de kant van de weg met daarop vallende rotsblokken. Ja, wat is nu de bedoeling? Moet ik terug gaan omdat het te gevaarlijk is of moet ik gasgeven om de schade zo beperkt mogelijk te houden?

Wilders is ook altijd duidelijk. Willen jullie meer of minder Marokkanen? ‘Minder!’, riepen alle aanwezige darters in de zaal. Wilder nuanceerde zijn standpunt achteraf door te zeggen: ‘ik bedoelde natuurlijk minder 'criminele' Marokkanen’. Hij had het ook direct kunnen nuanceren. Kleine moeite. Willen jullie meer of minder çriminele’ marokkanen? Was al met al zelfs minder moeite geweest maar hij deed dat expres niet. Duidelijkheid verkoopt namelijk. Nuance niet.  

Daarom bij deze duidelijke taal vauit mijn kant: minder codes van het KNMI,  minder verkeersbordeN en vooral minder Wilders! En met minder Wilders bedoel ik natuurlijk ‘Geert’ Wilders. Geert Wilders de politicus om helemaal precies te zijn voor het geval er nog iemand Geert Wilders heet. En trouwens mocht je ook Geert Wilders heten, succes met solliciteren! 

Hulp nodig of geïnteresseerd in onze diensten?

 
1 Start 2 Complete

Over de auteur

Jacob Spoelstra

https://www.linkedin.com/in/jacobspoelstra https://twitter.com/jacobspoelstra